Општина Владимирци - званичан сајт

Усвојен завршни рачун буџета општине Владимирци за 2023. годину

27/06/2024

На данашњем скупштинском заседању, петом по реду ове године, одборници су усвојили завршни рачун буџета општине Владимирци за 2023. годину.

Предлог ове одлуке претходно се нашао и пред већницима, који су утврђен предлог упутили у даљу процедуру и разматрање.  Шеф Одсека за трезор и буџетско рачуноводство образлагао је ову тачку дневног реда, у оквиру које је предочио остварене текуће приходе и примања, као и извршене расходе и издатке буџета општине у 2023. години, као важан део завршног рачуна.

На седници је усвојена и Одлука којом се предвиђа образовање и начин рада Локалне комисије за капиталне инвестиције општине Владимирци. Под локалним капиталним пројектима подразумевају се они који се финансирају или суфинансирају из општинског буџета и чија је вредност процењена преко 2.000.000 евра у динарској противвредности. У складу са Уредбом о капиталним пројектима, комисију ће чинити председник скупштине, председник општине и начелник Општинске управе општине Владимирци. Послове секретара ће обављати лице, које ће бити предложено од стране председника исте.

И данашња седница протекла је у радној атмосфери, на којој су усвојене тачке дневног реда, битне и значајне за даље функционисање локалне самоуправе.

Last modified: 27/06/2024

Comments are closed.

Општина Владимирци