Општина Владимирци - званичан сајт

У Бриселу одржан дванаести састанак Заједничког консултативног одбора Kомитета региона ЕУ и РС

04/05/2023

Дванаести састанак Заједничког консултативног одбора Комитета региона Републике Србије и Европске уније одржан је данас у Бриселу. Састанак је почео изразима најдубљег саучешћа породицама страдалих у Србији, поводом незапамћене трагедије која се јуче догодила у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду. Минутом ћутања одата је почаст трагично страдалима.

Тема овогодишњег Заједничког консултативног одбора, којим су копредседавали градоначелница Ниша Драгана Сотировски и професор Франц Шаусбергер, представник Комитета региона ЕУ, било је унапређење вештина у области јавно-приватног партнерства на локалном нивоу.

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Чедомир Ракић истакао је да је успостављање блиских односа локалних власти у Републици Србији са државама чланица Европске уније приоритет за МДУЛС. Он је додао да је то неопходан корак ка јачању јединица локалне самоуправе у Србији и, што је још важније, ка даљем унапређењу квалитета живота грађана.

Ракић је потврдио посвећеност Министарства процесу ЕУ интеграција, те указао на значај подршке Европске уније у области реформе јавне управе, кроз донаторска средства и потребну експертизу.

У уводном делу састанка присутнима се обратила и амбасадорка Републике Србије при Мисији РС у ЕУ Ана Хрустановић, након чега су реч узели представници Сталне конференције градова и општина (СКГО), градоначелник Лесковца Горан Цветановић и заменик председника Комисије за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије Андријана Јовановић.

У својству чланица ЗКО на састанку су учествовали и председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, представница Општинског већа општине Врачар Наташа Мијатовић, градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, председници општина Варварин и Владимирци Виолета Лутовац Ђурђевић и Горан Зарић, као и генерални секретар СКГО Никола Тарбук.

Извор текст и фото галерија – МДУЛС

Last modified: 04/05/2023

Comments are closed.

Општина Владимирци