Општина Владимирци - званичан сајт

Посавотамнавска средња школа са Домом ученика Владимирци обележила Светски дан здраве хране

03/11/2023

Октобар као месец здраве хране обележен је Светским даном хране у иначе простору знаном управо по здравој храни. Посавотамнавска средња школа са Домом ученика постарала се да здрава храна и сликом и  укусом али и здравим састојцима буде мелем и за око и за душу . У помоћ свеукупној слици доброг укуса помогли су и Црвени крст општине али и Дом здравља,  а у раму како се устаљено каже да, ма ко био отац једне болести неправилна исхрана је мајка. А да тако не буде побринули су се својим умећем ученици школе да искажу  несумњив таленат и покажу богатство идеја, а све у раму здраве хране. Жири учесника ове праве манифестације укуса прво место је доделио одељењу друго  три, друго место је припало одељењу треће три, а треће одељењу прво три. И остали учесници су добили пригодне награде у дану који је  показао потенцијал општине Владимирци у  области здраве хране која је у великој мери превенција било каквог  обољења.

Локална самоуправа је управо бринући о здрављу својих суграђана дала пуни допринос у обележавању Светског дана здраве хране као одговоран партнер шире  заједнице. А све на дику оних који су помогли младима да схвате и значај здраве хране али и обогате га идејама које завређују свако поштовање.

Посавотамнавска средња школа са Домом ученика има праву палету образовања ученика да се могу поносити бројним првим местима у школским огледањима. Директор школе Љиљана Миловановић истиче немерљиву помоћ општине на челу са председником Гораном Зарићем у свакој ситуацији почев од такмичења до свих видова помоћи овој школи која је магнет и за ученике из околних градова.

Црвени крст општине је ту да као логистика помогне не пропуштајући да истакне значај школе и самих ученика у бројним акцијама које организује као пример зрелости ученика да препознају сваку прилику где могу дати свој допринос.

И Дом  здравља на челу са доктором Бранком Исаиловићем је учесник свих манифестација, а када је овакав скуп поводом Светског дана здраве хране као превенција потенцијалних обољења у пуној мери припомогао својим нагласком на храну као окидач многих обољења.

Last modified: 04/11/2023

Comments are closed.

Општина Владимирци