Општина Владимирци - званичан сајт

“Школица живота” отворена у Jаловику

20/08/2017

У Јаловику, највећем селу по површини у општини Владимирци, отворена је десета “Школица живота”. Изградњу и опремање вртића, са 8 милиона динара финансирала је Фондација “Новак Ђоковић”.
Вртић “Лоптица” у Јаловику похађа четрдесет двоје малишана. Савремени објекат прилагођен је деци, у којем кроз игру стичу прва знања.
“Могу вам рећи да сам веома поносна што се данас налазим на челу станове која је добила један леп, нови објекат. Јаловик је место у коме има деце, и то је препознала Фондација. Верујем да ће ово бити један леп повод да се рађа што више деце у Јаловику”, каже Зорица Милошевић, директорка ПУ “Сунцокрети”.
Земљиште и инфраструктуру за изградњу вртића, обезбедила је општина.
“Један овакав предиван објекат је права ствар за нашу општину, село Јаловик је једно од највећих. Надамо се да ће већ следеће године у овај вртић да иде око 50 малишана. И убудуће ћемо помагати све овакве акције”, каже Милорад Милинковић, председник Општине Владимирци.
Вртић у Јаловику, једини је објекат који је Фондација саградила, остале школице у Србији, углавном су настале адаптацијом одређеног простора.
“Данас смо и званично отворили десету Школицу живота, то је наш стратешки пројекат на који смо поносни. Негде са отварањем ове школице, и крећемо да обележавамо десетогодишњицу рада Фондације. Сва средства која прикупимо, и енергију коју имамо, улажемо у побољшање услова за развој деце, широм Србије, имамо пуно пројеката који су тренутно у фази реализације, и када дође до момента да се школица отвори, то је за нас највеће задовољство, каже Горана Џуџа Јаковљевић, пројектна менаџерка Фондације.
У оквиру пројекта “Школице живота – заједно за детињство”, васпитачи из Предшколске установе “Сунцокрети” завршили су додатну обуку за рад са децом.
“ЦИП Центар за интерактвину педагогију, подржава напоре Фондације да повећа обухват деце предшколског узраста, програмима предшколског образовања, у том циљу, и у школици у Јаловику, развијамо програм који је усмерен на то да се подржи учење међу децом, дружење, игра деце узраста између три и пет година”, каже Олга Лакићевић из Центра за интерактивну педагогију.
За десет година постојања, у бројне пројекте и програме, Фондација је уложила око 10 милиона евра.

 

Last modified: 07/03/2020

Comments are closed.

Општина Владимирци