Општина Владимирци - званичан сајт

Богојављење на Сави у Прову

24/01/2024

Поред двадесет и осам активних учесника, пливача за Часни крст, гости који су својим присуством увеличали ову манифестацију били су др Дејан Гавриловић, професор Историје физичке културе на Факултету спорта и физичког васпитања – Универзитета у Београду, тренери и такмичари трофејних клубова као што су клуб ”Горан Остојић” из Београда, кик бокс клуб ”Пан Џим” из Београда али и Марко Ненадић тренер клуба ,,Кангал” из Београда.

Организатори изнад свега овим путем изражавају велику захвалност господи Горану Зарићу и Раду Ковачевићу, челницима локалне самоуправе, која је увек подржавала и била уз овакве свечарије. Један битни визуелни детаљ од самог почетка одржавања ове манифестације су примерене мајице, које је свим учесницима даровао господин Ђорђе Терзић.

Неизоставно треба истаћи да се ова значајна манифестација успешно одржава трећу годину за редом и носи упечатљив назив ”Изазов вере”, којем су ”кумовали” професори др Владимир Милетић и др Дејан Гавриловић, оснивачи ”Соколске секције ”ДИФ” и уопште промотери идеје ”Соколства”, која нам је у ова ”изазовна” времена заиста неопходна, како би се као друштво вратили јединим и правим вредностима од којих зависи будућност и опстанак наше родине!

На самом крају не сме се изоставити велики труд и ангажман носиоца саме идеје о увођењу пливања за ”Часни Крст” у ово место крај реке Саве, Срећка Палежевића, мастера спорта и физичког васпитања, захваљујући коме је ова манифестација заживела!

Наведеним гестовима пливача, гостију, спонзорима, локалној самоуправи, организаторима и локалном становништву показано је велико поштовање традиције, јер и ове зиме као и сваке претходне:
Бог се jави – Ваистину се jави!

 

Last modified: 24/01/2024

Comments are closed.

Општина Владимирци