Општина Владимирци - званичан сајт

У току реализација пројекта “Породица изнад свега”

04/11/2020

У Општини Владимирци у току је реализација пројекта “Породица изнад свега”, који је суфинансиран од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. Активности предвиђене пројектом су у складу са остваривањем следећих циљева утврђених Програмом подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији за 2020. годину: усклађивање рада и родитељства, снижавање психолошке цене родитељства, очување и унапређење репродуктивног здравља, пут ка здравом материнству, едукација из области популационе политике и активирање локалне самоуправе.

У оквиру пројекта набављена су два путничка возила и опремљен је мултиедукативни центар, што ће омогућити реализацију активности предвиђених пројектом.

Пројектом под називом “Породица изнад свега” су обухваћене следеће активности и услуге које ће бити у наредном периоду доступне становницима Општине Владимирци:

  • “Школа за труднице”, која обухвата четири предавања намењена трудницама;
  • “Саветовалиште за брак и породицу”, које обухвата саветодавне услуге мастер психолога-саветника из породичне психотерапије, дипломираног специјалног педагога и мастер правника;
  • “Рад логопеда са децом”, које обухвата рад дипломираног дефектолога-логопеда са децом која имају тешкоће у говорном развоју;
  • “Едукативне радионице за родитеље”, које обухватају пет радионица намењених родитељима на тему развоја детета од рођења до адолесценције.

Активности ће бити реализоване уз придржавање мера опреза, у складу са праћењем епидемиолошке ситуације у земљи.

Учешће у овим активностима је БЕСПЛАТНО за становнике Општине Владимирци.

Сви заинтересовани за учешће у наведеним активностима се могу обратити Центру за социјални рад Владимирци на број телефона 015/513-290, како би добили више информација.

Last modified: 15/11/2020

Comments are closed.

Општина Владимирци