Општина Владимирци - званичан сајт

Здравство

Здравствену заштиту грађани општине Владимирци остварују преко Дома здравља Владимирци који послује у саставу Медицинског центра”Лаза К.Лазаревић” Шабац. Дом здравља Владимирци обезбеђује комплетну примарну здравствену заштиту становништва преко следећих служби: општа медицина, патронажна служба, здравствена заштита жена, здравствена заштита деце и омладине, стоматологија за болести уста и зуба, стоматолошка протетика, ортопедија вилица, лабораторијска дијагностика, рендген дијагностика, хитна медицинска помоћ, хигијенско-епидемолошка служба, медицина рада и пнеумофтизиологија. У наредном периоду здравствена служба Дома здравља Владимирци развијаће се у седишту и ван седишта на пољу примарне здравствене заштите преко здравствених станица Прово,Дебрц и Каона и преко здравствених амбуланти у Белотићу, Јаловику, Крнићу, Драгојевцу .

Дом Здравља Владимирци

Дом здравља Владимирци покрива из домена рада, комплетну здравствену и стоматолошку заштиту за целокупну популацију становништва. Рад се обавља цела 24 часа.

Здравствена заштита становништва се обавља у матичној установи у Владимирцима, радом у три здравствене станице : у Дебрцу, Прову и Каони које имају сталан рад лекара, и радом у шест теренских амбуланти са сталним радом медицинске сестре и радом лекара два дана у недељи.

Сматрамо да је Дом здравља Владимирци данас једна савремена здравствена установа која може да пружи здравствену заштиту у потпуности из домена рада. Број запослених радника је 120.

Рад се одвија у општој медицини, гинекологији, педијатрији, АТД диспанзеру, стоматолошкој служби, као и повременим радом појединих специјалистицких професија у амбулантним условима као што је неуролог, хирург и интерниста.

Преданим радом савршено је опремљена гинеколошка служба, служба опште медицине, педијатрије, стоматологије и лабораторије. Такође је рад техничке службе на високом нивоу јер поседујемо добар број санитетских возила за удобан транспорт до места за хоспитализацију оболелог.

Данас у Дому здравља Владимирци раде млади лекари, ентузијасти, који желе добро здравље за своје пацијенте.

Надамо се да ћемо у скорије време имати још опремљеније амбуланте, већи број младог кадра као и специјалиста за још успешнији рад.

 

Comments are closed.