Општина Владимирци - званичан сајт

Владимирци у Лепосавићу

28/12/2021

Традицију посета северу Косова и Метохије Владимирци су наставили и овом акцијом, хуманитарног карактера. Наиме, чак дванаесторо деце без једног од родитеља и дечака који нема ниједног, уз Владимирце окупили су челне људе из десетак градова и општина од Жабља до Ужица. Уз препознатљиво гостопримство дружили су се стари пријатељи и прво у Каменици код Лепосавића, а потом и у Сочаници, обрадовали најмлађе. У Каменици стотинак најмлађих добили су пакетиће у порти новог храма чију је изградњу помогла и oпштина Владимирци.

Иницијатор акције је био Миодраг Радовановић Мија, маниром човека широке душе, који за себе воли рећи да је добар супруг, отац и син а да иметак види у доброти и хуманости дичећи се одликовањима Oпштине Лепосавић али и Рашко-призренске Епархије. Захвалио се свима у жељи да се окупљају на многаја љета.

Градоначелник Лепосавића Зоран Тодић је видно срећан захвалио браћи што помажу бранитеље српства и колевке српства. Захвалио се и великим хуманистима и великим људима јер веће од свих поклона је њихова љубав према Косову и Метохији. У Сочаници у школи подељено је шест стипендија братских општина и градова младима у износу од сто до две стотине евра. Подељено их је шест, а потом и шест лаптоп рачунара, међу којима је био и онај који је oпштина Владимирци поклонила Александру Миленковићу из Лешка ученику четвртог разреда основне школе „Стана Бичанин“ који није крио срећу:

„ Хвала Владимирцима што верују у нас младе Косова и Метохије а ми ћемо се одужити знањем. Волим Владимирце и од овог дана они су моја друга породица. Хвала им пуно”, говорио је у даху драги дечак са сузом у очима.

Поклон је уручио заменик председника oпштине Владимирци Милорад Милинковић:
„Велика је срећа видети елан да остану на свом прагу и боре се само њима знаним разлозима. Ми ћемо као и сви остали кад год се укаже прилика помоћи јер виђених стотине младих и решеност да остану у крају око Лепосавића говори све. Ово је гест подршке да се одбрани српство за које нема цене“, рекао је Милинковић.

Било је за неверовати гостима да толико младих имају села око Лепосавића и сам градић. Виђени су парови и са четворо деце уз убеђење да ће Србија остати Србима јер виђено лепотом обавезујe али и преци који су колевку српства чували за потомке.

Два дана дружења прошла су као трен. Србија је у овим пределима више од дедовине  и завета прецима, а на испраћају текле су сузе захвалности вредније од свих поклона. Био је то викенд за незаборав а претворио се у завет да ће се ускоро окупити јер Косову и Метохији помоћ увек треба.

Last modified: 28/12/2021

Comments are closed.

Општина Владимирци