Општина Владимирци - званичан сајт

ВЕЛИКИ ФУДБАЛСКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ

17/06/2018

Душан Макевић, ученик четвртог разреда ОШ „Жика Поповић“ у Владимирцима је тренутно најпознатији дечак са територије општине Владимирци. Први клуб за који је Душан заиграо, са своје три године је ФК „ Јединство “ Владимирци.

Из ФК „ Јединства“, са запаженим резултатима од стране тренера Мише Станковић, прешао у ФК „Чивију“ из Шапца. Са ФК „Чивијом“ је освојио бројне турнире. Онда је примећен од стране ОФК „Шапца“ и тренера Јана Гаваловског. Из ФК „Чивије“ је прешао у ОФК „Шабац“, где је провео три године. Са ОФК „Шапцом“ постали су прваци Србије и Мини-Макс лиге, јединог признатог турнира од Фудбалског Савеза Србије.

Захваљујући ОФК „Шапцу“, запазила га је и Црвена Звезда. Пре тачно годину и по дана, тренер Урош Урошевић позвао га је да тренира у Звезди. Освојили су турнир у Загребу тако што су победили Динамо Загребу, победили су Бајерн у Минхену, победили су Порто, освојили су турнир у Словенији, на Чемпион Трофи турниру у Сарајеву освојили су друго место, где су учествовали као најмлађа екипа на турниру и у финалу су поражени од Ливерпула.

Душан и даЉе тренира у ОФК Шапцу са тренером(Драгана Гуштиклу), али и у Црвеној Звезди, петком и суботом. Током своје каријере, Душан је из стекао много другара. Многи кажу да ФК „Црвена Звезда“ није скоро имала тако талентовану генерацију као што је 2007. годиште. Идоли младог Душана Макевића су хрватски репрезентативац, Лука Модрић и Тони Крос, играчи ФК „Реал Мадрида“ и Роберт Фирмино, нападач ФК „Ливерпула“.

Душанова велика жеља је да једног дана заигра за први тим ФК „Црвену Звезду“ и да гол на дербију. Омиљени страни клубови су му ФК „Реал Мадрид“ и ФК „Манчестер Јунајтед“. Омиљени играч „Црвене Звезде“ му је Ненад Крстичић.

Душан има огромну подршку своје породице, учитеЉице Весне Марковић, општине Владимирци и помоћника председника општине Рада Ковачевића, којима жели да се пуно захвали. Наравно и ми Душану желимо пуно успеха и напретка у каријери и да испуни све своје жеље и снове!

Last modified: 05/07/2018

Comments are closed.

%d bloggers like this: