Општина Владимирци - званичан сајт

ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ ПОТПИСАЛА УГОВОР СА МИНИСТАРСТВОМ ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

14/07/2021

Дана, 12.07.2021. године, у Палати Србија, општина Владимирци потписала је Уговор о суфинансирању реализације пројеката очувања и заштите земљишта као природног ресурса на територији општине Владимирци са Министарством заштите животне средине.

Укупна средства предвиђена овим пројектом су 8.125.000,00 динара. Министарство заштите животне средине доделило је 6.500.000,00 динара, док учешће Општине Владимирци износи 1.625.000,00 динара.

Пројектом су предвиђени радови на комплетном уређењу приобалног појаса реке Врбићанке, на парцели поред базена у Владимирцима, која се некада користила као сточна пијаца. Формираће се парковска површина са десне стране реке, док је са леве стране реке, поред базена, а према Дому ученика, планирано уређење шеталишта, изградња бициклистичке стазе, пешачке стазе, садња дрвећа и формирање дрвореда, опремање простора мобилијаром. Шеталиште ће се са парковском површином повезати пешачким мостом, који води ка базенима и Дому ученика. У оквиру парка биће формиран простор за игру деце и  простор за одмор и боравак у природи.

Циљ је да се створе квалитетни услови за боравак у природи, да се подстичу здраве навике код становништа, да се прошири постојећа зона спорта и рекреације (базен) и допуни новим садржајима у природном амбијенту, а све то да се грађанима општине Владимирци обезбеде што бољи услови за живот на територији наше општине.

Last modified: 14/07/2021

Comments are closed.

Општина Владимирци