Општина Владимирци - званичан сајт

Председник општине Владимирци потписао уговор са Министарством рударства и енергетике

05/11/2021

Дана 05. новембра 2021. председник општине Владимирци Горан Зарић присуствовао је у Влади Републике Србије свечаном потписивању Уговора за финансирање Програма енергетске санације породичних кућа (уградња соларних панела) који спроводе јединице локалне самоуправе на основу Јавног позива Министарства рударства и енергетике, које заступа министарка Зорана Михајловић.

Предмет овог уговора је суфинансирање Програма енергетске санације породичних кућа који се тиче уградње соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије за сопствене потребе.

Након што је општина Владимирци у претходном периоду конкурисала за новчана средства код Министарства рударства и енергетике на основу Јавног позива, општини Владимирци ресорно Министарство доделило је 1.000.000,00 динара, а учешће општине износи, такође 1.000.000,00 динара. Укупна средства подстицаја за реализацију Програма износе 2.000.000,00 динара.

У наредном периоду општина Владимирци расписаће Јавни позив за грађане, као крајње кориснике, који ће имати могућност да конкуришу за подстицајна средства за уградњу соларних панела у износу од 50% средства које обезбеђују Општина и Министарство, а  50% новчаних средства је учешће грађана.

Last modified: 10/11/2021

Comments are closed.

Општина Владимирци