Општина Владимирци - званичан сајт

СВЕЧАНО ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ ДОМ КУЛТУРЕ У МЕСАРЦИМА!

02/05/2018

Игром и песмом, уз велики број гостију, свечано је 30.04.2018. године отворен Дом културе у Месарцима. Радови на Дому културе завршени су постављањем фасаде док се уређивање простора око Дома очекује у наредном периоду.

Некада је свако село у општини Владимирци имало Дом културе, данас само њих неколико. Становници Месараца су се удружили и заједно обновили објекат који је био затворен 25 година.

Од старог, напуштеног и у коров зараслог Дома културе у Месарцима, остале су само фотографије.

На реконструкцији Дома културе, сви су били ангажовани, од зидара и керамичара до столара и молера, чак и деца су се организовала и помогла у сређивању Дома културе.

Уместо влаге и пукотина, зидови су измалтерисани, окречени, урађена је фасада и кров.

У понедељак 30.04.2018. уз музику и велики број гостију свечано је отворен Дом културе у Месарцима. Отварању Дома највише су се обрадовала деца која су се потрудила да то вече послуже и испоштују велики број гостију који су дошли на отварање њиховог Дома културе.

– Обновом Дома културе ми смо удахнули нови живот нашем селу. Значајну помоћ пружила нам је локална самоуправа ка којој смо се окретали кад год би имали неки проблем, папиролошки или финансијски. Сматрали смо да је потребно не само обновити, него и оживети Дом. Велику помоћ у реновирању Дома културе имали смо и у донацијама људи добре воље без којих не би могли да урадимо ово што смо урадили. Неко је дао новчана средства, неко колаче, неко печење, неко пиће, тако да смо се удружили и за добробит села направили своје просторије за дружење. Каже за “Посавотамнавске новине” Одборник СНС Владимирци Небојша Цветковић.

У Месарцима живи око 550 становника, већина њих се бави пољопривредом, двадесетак породица из села ради у иностранству. Одрасли имају ловачку секцију а за ученике је у Дому културе основан Стрељачки клуб.

Небојша Цветковић у току вечери уручио је захвалнице људима који су помогли у реновирању Дома културе. Захвалнице су добили: Општина Владимирци, председник општинског одбора СНС Владимирци и помоћник председника општине Раде Ковачевић, ЈКП “ИЗВОР” Владимирци, “ММ” трговина Скупљен, “ФОТО МИКАН” Владимирци, Ловачко удружење “Фазан” Владимирци, Петровић Сретен, Петровић Драган, Пајић Драган, Горан Миловановић и још пар људи који заслужни што је Дом Културе у Месарцима поново заживео.

Галерија слика:

Last modified: 04/05/2018

Comments are closed.

%d bloggers like this: