Општина Владимирци - званичан сајт

ОДРЖАН САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ

15/07/2021

Данас је у Министарству рударства и енергетике одржан иницијални састанак са израелским инвеститорима на тему соларне енергије и енергије ветра.

Пријем и састанак одржала је Јованка Атанацковић, државни секретар, а састанку су присуствовали  председник општине Владимирци, Горан Зарић, заменик председника општине Владимирци, Милорад Милинковић и израелски инвеститори Гилад Горен, фирма ”Сунса”, Инон Рамон и Иван Оприн.

У наредном периоду акценат би био, са једне стране на што већој употреби обновљивих извора енергије, као што су соларна енергија и енергија ветра, а са друге стране на смањеној употреби угља.

У Закону о коришћењу обновљивих енергија дошло је до промена и постављање соларних панела једноставније је у односу на претходни период.

Коришћењем соларне енергије и енергије ветра обезбедило би се добијање струје из обновљивог извора енергије који не производи штетне гасове, а тиме би  се утицало и на ублажавање насталих климатских промена. Значај би се огледао кроз унапређење животног стандарда и заштите животне средине.

Интересовање за енергију која би се производила показало је предузеће

”Ивлајн” ДОО Владимирци које се бави рециклажом, откупом и производњом артикала од пластике.

Средства која би се уложила за реализацију овог пројекта износила би око 4.000.000,00 евра за површину од 5 хектара.

Last modified: 16/07/2021

Comments are closed.

Општина Владимирци