Општина Владимирци - званичан сајт

Председник општине Владимирци присуствовао Светој Литургији у Јасеновцу

13/09/2021

Данас, 13.09.2021. године председник општине Владимирци Горан Зарић, начелник Општинске управе Владимирци Славица Мирковић и руководилац Одељења за урбанизам, грађевинарство и инспекцијске послове Општинске управе општине Владимирци Иван Вуковић присуствовали су Светој Литургији у Јасеновцу где се обележавају Свети новомученици јасеновачки.

Литургија је одржана у Манастиру рођења Светог Јована Крститеља у Јасеновцу, а служи је Његова светост патријарх српски Порфирије уз саслужење више архијереја Српске православне цркве.  Богослужењу поред великог броја арфијереја и верника, присуствује и члан председништва БиХ, Милорад Додик.

Логор Јасеновац, био је највећи концентрациони и логор смрти на простору Краљевине Југославије за време Другог светског рата, а настрадали у логору Јасеновац канонизовани су на Сабору СПЦ одржаном 16. априла 2010. године, када је за датум њиховог прослављања одређен 13. септембар.

Председник општине Владимирци, Горан Зарић и начелник Општинске управе Владимирци, Славица Мирковић положили су у знак сећања на настрадале венац на гробној хумци код ”Каменог цвијета” у Спомен-подручју Јасеновац.

Last modified: 13/09/2021

Comments are closed.

Општина Владимирци