Општина Владимирци - званичан сајт

Председник општине Владимирци на свечаној церемонији потписивања уговора у оквиру програма Exchange 5

24/01/2019

Министарство државне управе и локалне самоуправе, Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма Европске уније и Стална конфeренција градова и општина – Савез градова  општина (СКГО) организовали су 22. јануара 2019. године у Клубу посланика у Београду церемонију свечаног потписивања уговора за реализацију пројекaта у области управљања имовином који су одобрени у оквиру грант шеме Exchange 5 – Подршка локалним самоуправама. Међу одобреним пројектима је и пројекат ”Ефикасно управљање јавном имовином-искорак ка бржем развоју наших локалних самоуправа” који општина Владимирци реализује заједно са општинама Богатић и Мали Зворник. Свечаној церемонији потписивања уговора присуствовао је Милорад Милинковић, председник општине Владимирци као и председници партнерских општина Ненад Бесеровац, председник општине Богатић и Зоран Јевтић, председник општине Мали Зворник. 

У уводном делу церемоније присутнима су се обратили: министар државне управе и локалне самоуправе – Бранко Ружић, министарка за европске интеграције – Јадранка Јоксимовић, Амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији – Њ.Е. Сем Фабрици, државна секретарка Министарства финансија – Славица Савичић, помоћник министра финансија – Марко Јовановић и генерални секретар СКГО – Ђорђе Станичић.

Програм Exchange 5 финансира Европска унија из средстава ИПА 2014 и чини део текућих процеса у оквиру којих Република Србија уз подршку Европске уније улаже напоре да побољша управљање у локалној самоуправи и да унапреди ниво услуга у градовима и општинама у циљу подстицања локалног развоја.

Теме Програма Exchange 5 су у функцији локалних реформских процеса и односе се на: подршку ефикасном управљању имовином и подршку у стратешком планирању и програмском буџетирању. Укупна вредност Програма Exchange 5 из средстава ЕУ је 4,45 милиона евра, а од тога 3 милиона евра чини фонд за реализацију пројеката у оквиру грант шеме за управљање имовином.

Општина Владимирци је поносна на чињеницу да се пројекат ”Ефикасно управљање јавном имовином-искорак ка бржем развоју наших локалних самоуправа” који је креиран заједнички са општинама Богатић и Мали Зворник, од укупно 53 пројектна предлога, којима су локалне самоуправе конкурисале за тему која се односи на област управљања имовине, нашао међу 18 који су добили подршку у оквиру грант шеме Exchange 5.

Пројектним активностима је планирано успостављањe ефикасног система управљања имовином у општинама Богатић, Мали Зворник и Владимирци како би се створили предуслови за бржи локални економски развој на територијама ових општина.

Last modified: 30/01/2019

Comments are closed.

%d bloggers like this: