Општина Владимирци - званичан сајт

Помоћница министра за бригу о породици и демографију посетила је општину Владимирци

11/10/2021

Дана, 11.10.2021. године помоћница министра за бригу о породици и демографију Александра Чамагић посетила је општину Владимирци где је и одржан радни састанак са председником општине Гораном Зарићем и његовим сарадницима.

Повод састанка био је унапређење демографских прилика у Србији кроз примену мера пронаталитетне политике, како на нивоу Републике Србије, тако и на нивоу јединице локалне самоуправе.

Током састанка, помоћница министра похвалила је пројекат ,,Породица изнад свега“ који је општина Владимирци реализовала у претходном периоду и у оквиру којег је организовано саветовалиште за брак и породицу, едукативне радионице, као и школа за труднице. Исто тако, као пример добре праксе навела је и то што општина Владимирци младим брачним паровима додељује плацеве и грађевински материјал за изградњу кућа, а све то у циљу побољшања демографске ситуације на територији општине Владимирци и да то показује да Општина брине о младим људима, али и да се ради на решавању проблема негативног природног прираштаја.

Овом приликом, након разговора са председником општине, помоћница министра истакла је да ће и они на државном нивоу утицати на то да се реши вишедеценијски проблем у селу Прово, а односи се на изградњу нове основне школе, како би деца која је похађају имала пристојне услове за боравак у њој, као и да се деци омогуће квалитетнији услови за живот и останак на селу.

Председник општине Владимирци Горан Зарић истакао је значај одржаног састанка јер су сагледани проблеми са којима се општина Владимирци суочава и да би се у наредном периоду дошло до адекватног решења како да се повећа природни прираштај и најавио да ће и општина Владимирци, а у сарадњи са ресорним Министарством, у свом буџету планирати већа средства за ову намену да би се породице оснажиле, али и да би се млади људи охрабрили да планирају своју будућност и заснивају породицу.

Last modified: 11/10/2021

Comments are closed.

Општина Владимирци