Општина Владимирци - званичан сајт

Министар државне управе и локалне самоуправе посетио општину Владимирци

14/03/2023

Дана 14.3.2023. године министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је општину Владимирци. Посета је започета радним састанком у кабинету председника општине Владимирци Горана Зарића, којем су поред министра и председника општине присуствовали начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, председник Скупштине општине Раде Ковачевић и начелница Општинске управе Славица Мирковић.

Након одржаног састанка министар је обишао монтажни објекат који је коришћен за службене просторије и на чијем месту Општина планира изградњу нове Управне зграде. Са пројектом за изградњу нове Управне зграде чија је вредност 25 милиона динара, Општина Владимирци је конкурисала код Министарства државне управе и локалне самоуправе на основу Јавног конкурса за расподелу средстава из Буџетског фонда.

Како је несметано функционисање Општинске управе веома битно за грађане и због проблема недостатка капацитета за службене просторије, министар је истакао да ће ресорно министарство помоћи да се овај проблем реши, јер Општина Владимирци тежи ка успостављању Јединственог управног местa, односно да грађани све своје обавезе могу да заврше на једном месту.

Приликом посете министар је обишао и Зграду бившег среског начелства која је у народу позната као зграда Конака и која је проглашена за споменик културе.

Last modified: 14/03/2023

Comments are closed.

Општина Владимирци