Општина Владимирци - званичан сајт

МЕСАРЦИ: ”ОВДЕ ТРЕНИРАЈУ ШАМПИОНИ” (ВИДЕО)

01/07/2018

А све је почело са једног тавана који је служио као стрељана.

Марковић Златомир и Марковић Невена из Новог села су таленти у стрељаштву за које тренер Јовановић Љубиша такође из Новог Села није дозволио да прођу незапажено.

Говори за Посавотамнавске Новине тренер Јовановић Љубиша из Новог села:

Златомир Марковић је почео да се бави стрељаштвом 2013. године уз помоћ садашњег тренера Јовановић Љубише код кога су својевремено долазили наши познати стрелици Дамир Микец и Зорана Аруновић, који су упознали децу оставили позитиван утицај на њих у сфери овог спорта и отуд се рађа жеља за стрељаштвом.


Одакле да се крене кад не постоје услови, тада смо напољу пуцали, ставимо мету на дрво и пуцамо. Онда се присетим имам простор на тавану, купим два аутомата наместим, онда дође Златомир са својих 11 година, Невена са 10 година и тако смо кренули.

Почели смо прва такмичења са Златомиром који је пуцао из серијске пушке за пионире у ‘’Лиги Београда’’

У свом првом такмичењу је ‘’упуцао’ 162 круга и тада даје до знања да се са њим може озбиљно радити.

Придружила су се остала деца овде, њих четворо, напредовали су и онда 2017 године Златомир постаје првак Београда за кадете, био је трећи у Србији за кадете за стандардни ваздушни пиштољ, такође био је трећи ну финалу ‘’Купа Србије’’ за кадете, ти су му резултати омогућили да буде стрелац године за кадете..

2018. година и Златомир наставља са феноменалним резулатима и пласманима, на лиги Београда је пуцао 6 кола и у свих 6 кола је победио и био је првак на регионалном такмичењу Београда. Отишли смо на првенствно Србије и у гађању на стандардном ваздушном пиштољу постигао је резулат 541 круг и са њим био првак државе за кадете и други за млађе јуниоре а испед њега једино је био наш јуниорки репрезентивац из Смедерева Адамовић Петар.

Невена Марковић је у лиги Београда такође била међу три кадеткиње, у првенству Србје је ушла у финале за млађе јуниорке и освојила је седмо место.

Видевши све потенцијале својих кадета тренер Јовановић Љубиша је решио да обезбеди простор за стрелиште, првенствено из велике жеље и труда појединих људи, мештана и општине изграђено је ново спортско Удружење ,,Сава -Месарци,, у Месарцима у Дому културе Месарци. Доведена су деца и ми се надамо да ће у будуће две три године бити још запаженијих резултата и нових талената.

Last modified: 05/07/2018

Comments are closed.

%d bloggers like this: