Општина Владимирци - званичан сајт

ЛАЈКОВЧАНКА У ВЛАДИМИРЦИМА

04/05/2018

Читање романа Веље Жунића, „Лајковчанка“ донеће вам лакоћу приступа тешким али већ помало општим темама из наше прошлости. Структура романа је постављена тако да докаже да се генетски код продужава и да је било каква организација људског живота која му је супростављена једноставно немогућа.

Трагична судбина генерације из времена Другог светског рата поновиће се у данашњем тренутку њиховим потомцима са много срећнијим завршетком тек колико да се докаже да је вампира немогуће потпуно упокојити. Он се јавља као онај лептирак из приповетке „После двадесет година“ и мучи будуће генерације.
Ово је трећи роман Веље Жунића и пред публиком се појави крајем прошле године са сјајним рецензијама Вељиног суграђанина Радована Белог Марковића.

Са таквим препорукама и уз значајну музичку подршку свог пријатеља Енеса Љајића промоција је оставила на публику утисак који би требало да се одрази и на читаност романа. Да ли ће се то и десити показаће време које је пред нама. И пред књижевном каријером Веље Жунића.

(Библиотека Диша Атић Владимирци)

Last modified: 04/05/2018

Comments are closed.

%d bloggers like this: