Општина Владимирци - званичан сајт

Донација вредна 250000 евра

16/06/2022

Из владимирачке средње школе опет стижу лепе вести. Донације сустижу једна другу. Министарство просвете и европска инвестициона банка обезбедили су овај пут донацију у виду увођења интернета у свакој учионици на нивоу целе школе, са задовољством каже директор ове школе Милан Исаиловић:

“Реч је о изузетно вредној донацији где се уз речено налазе и посебни појачивачи у свакој учионици а уз опрему и комплетне радове на овим пословима финансира донатор. Сада ће рад професора бити осавремењен а табла замењена електронском презентацијом наставе путем монитора од 27 инча. Тиме ће и интересовање ученика бити знатно веће пошто ће сада моћи да прате наставу уз могућности да је сниме и то из свих предмета. Не треба трошити речи колико ће и сам wi-fi значити нашим ученицима. Сама донација вредна је 250 000 евра као доказ да се и у малим срединама може завредети велика донација”.

Из ове установе и вест за све који у долазећем упису траже своје место. Школа је верификовала два нова образовна профила за наредну школску годину. Први је профил трећег степена “механичар-возач моторних возила” уз бесплатно полагање возачког испита. Други профил је “заваривач” по потражњи буквално најпотребнији бројним фирмама а у овој школи се надају да ће ово атрактивно занимање привући и ученике из других општина.

У Посавотамнавској средњој школи не заборављају истаћи одличну сарадњу са локалном самоуправом, тимом који  води Горан Зарић, а која се побринула да обезбедити ограду око школе и исели непримерену колонију тик уз школу, те за израду спортског терена, а тиме ће уређење школског дворишта бити комплетирано, где ће у првом плану бити безбедност ученика и богати ваннаставни садржај.

Last modified: 16/06/2022

Comments are closed.

Општина Владимирци