Општина Владимирци - званичан сајт

Акција добровољних давалаца крви у Каони

21/09/2021

Древни манастир и житељи околних села исцртали су прошле недеље стазу богатства душе. Остала је из недодирљивих времена изрека да је твоје само оно што даш другоме. А даровати драгоцену течност у опојном миру манастира Каона напаја трајањем. А трајемо док дајемо, говорили су каонски оци:

  • Када је могао Исус Христос даровати крв своју нама онда је тако логично да се у овом древном здању одазовемо људскошћу, речи су старешине манастира Архимандрита Филимона.

А Црвени крст је препознао или су се боље рећи препознали са вековном старином на примеру ове акције. Тик уз језеро предиван дрвени објекат засипао је и очи и душу и надахнуо да крв да и ко у другим условима не би. Да је беспрекорно све организовано зар треба и рећи, домаћин топле и душе и намера а опет неприметан баш као и вредни посленици Црвеног крста. А остаје за памћење на сваком кораку само осмех и лепа реч. Ову акцију је посетила и начелница општинске управе Општине Валдимирци Славица Мирковић и сама дарујући драгоцену течност и увервши се да се лепо и прастаро ко у песми римује.

Акцији се одазвало тридесет троје а крв дало 28 грађана. Стечене су и нова пријатељства а она ће и наредног окупљања у лепоти о којој се збори вековима и уживати и научити узвишеност давања. Тек да се закључи да Каона вазда даје. Већ колико ко и колико испуњен чином давања уме.

Last modified: 21/09/2021

Comments are closed.

Општина Владимирци