Општина Владимирци - званичан сајт

Одржана четврта седница Скупштине општине Владимирци

15/09/2022

И ово издање СО Владимирци обиловало је темама из живота општине. Прво је на дневном реду био предлог о утврђивању престанка мандата одборника СО Милоша Бељића из Прова и потврђивање мандата одборника Драгана Симеуновића који је том приликом положио и заклетву. Потом је досадашњи заменик председника општине Милорад Милинковић разрешен са овог места а на његово је процедуром тајног гласања изабран Маријан Мијаиловић да би уз заклетву преузео ову дужност уз опроштајну реч за захвалност на досадашњој сарадњи Милинковића и у истом тону за указано поверење Мијаиловића. Био је на дневном реду и извештај о извршењу буџета за прву половину 2022.године и задуживање општине у циљу реализовања геотермалне бушотине. Уз покретање поступка о отуђењу непокретности у Јаловику и Прову дат је и предлог решења о давању сагласности на ценовник услуга које пружа ЈКП „Извор“, конкретно за превоз угља камионом по цени од 2000 динара по тони.

Усвојени су извештаји рада општинског већа у првој половини године и предлог закључка о раду председника општине у истом периоду. Затим је на дневном реду био предлог решења о престанку мандата директора ЈКП „Извор“ па је Небојша Радовић уступио место доктору економије и управљању природним ресурсима Ненаду Илићу из Дебрца који се окушао и у просвети а био је и шеф економског тима за Косово и Метохију:

„Хвала председнику општине Горану Зарићу који ми је понудио да прихватим ову дужност а уз његову помоћ и челног човека СО Рада Ковачевића те локалне самоуправе надам се да ћу испунити очекивања. Колектив мора да ради ефикасније у свим пословима који су му поверени свеукупно морамо своје активности подићи на највиши ниво”, рекао је вршилац дужности челног човека овог колектива.

Утврђен је и престанак мандата директору Туристичке организације Ивану Пакићу а именована је за вршиоца дужности Туристичке организације Сандра Јовишевић дипломиран је економиста у менаџменту туризма која се такође захвалила на указаном поверењу. Већ устаљено одборници су имали свој простор за питања и иницијативе.

Одборници Сања Ђуричић и Продан Арнаутовић су изразили задовољство новоизабраним челницима ЈКП „Извор“ и Туристичке организације као и новим замеником председника општине. Ђуричићева предлажући и сарадњу са околним срединама а Арнаутовић да се у складу са препоруком за штедњу електричне енергије  поразмисли о уличној расветли и смањи где год се може.

Last modified: 15/09/2022

Comments are closed.

Општина Владимирци