Општина Владимирци - званичан сајт

На Богојављење у општини Владимирци – Прово позива на погружење за Часни крст

11/01/2023

На велики празник Богојављење, судећи по програму и приступу дану у којем се Господ јави, биће прилика да се бројни верници и посетиоци укључе у обележавање Богојављења. На локацији знаној као Камичак организатор Срећко Палежевић и месна заједница Прова угостиће надају се сви, скуп за памћење:

„ У жељи да се Богојављење обележи како приличи скуп је од 11 сати и 30 минута а затим следи и сам чин погружења. Реч је о три потапања у воду и целивање часног крста а потом по традицији излазак из воде. Биће то надам се искорак да што богатије обележимо дан када нам се Господ јави, па и нама на нашој Сави. Ученице основне школе „Жика Поповић“ ће отпевати пригодну песму а ако неко и случајно закасни у предвиђени термин ми ћемо га испоштовати враћајући се у исконску традицију. Ту је наравно увек присутна помоћ локалне самоуправе општине Владимирци која нам кад год је потребно даје снагу да истрајемо”, говори неуморни Срећко Палежевић не заборављајући и онај вери примерен део учешћа у обележавању празника парохије села Прово.

Биће то у понуди Туристичке организације општине нови каменчић у мозаику о потенцијалу туристичке понуде општине:

„ Ми се надамо да ће и овај верски празник показати колико можемо понудити у области пре свега сеоског туризма али и угостити надамо се бројне намернике. Добродошли на Богојављење у Прово”, задовољно је најавила скуп крај Саве прва у тиму Туристичке организације општине Сандра Јовишевић.

Last modified: 11/01/2023

Comments are closed.

Општина Владимирци