Општина Владимирци - званичан сајт

Даме, добродошле у Аикидо 1

02/06/2022

Аикидо клуб Бушидо 1 уз квалитетан рад, идући у корак са временом, жели анимирати женску популацију за бављење овим спортом а као превенцију у евентуалним искушењима. Стиче се вештина за одбрану од насилника тврди тренер клуба мајстор аикидоа 3. дан и џиу-џице 2. дан Драган Зарић:

“Сведоци смо непријатних ситуација по нежнији пол на сваком кораку. Савладавајући вештину одбране даме постају и самоувереније али и спремне да пруже достојан отпор. Ми наравно радимо редовно по већ препознатљивом ритму а ето прилике и за родитеље да своју женску децу упуте у спознају овог борилачког спорта, злу не требало”, каже Зарић.

А пример је предшколац Андреа Мирковић из Владимираца која вежба упорно и тврди да се не плаши никога:

“У клубу тренер нас учи вештини одбране а тако стичемо и навику да се боримо у свакој ситуацији. Жеља ми је да једног дана имам и црни појас”.

И Анђелија Ивановић из Скупљена је почела са тренерињем аикидоа са 5 година а уз десетогодишњи рад постала је мајсторски кандидат:

“Спорт ми је пуно помогао и свим девојчицама бих га препоручила. Добија се много а гарантује сигурнији ход у свакодневници”, одважна Анђелија храбри девојчице да крену пут аикидоа.

Треба истаћи да клуб и надаље после застоја у време короне, посећује скупове клубова попут недавно одржаног „Аикидо мајских сусрета 2022“ у Београду.

Last modified: 02/06/2022

Comments are closed.

Општина Владимирци