Општина Владимирци - званичан сајт

Састанак у Министарству правде

07/04/2021

Дана 06.04.2021. године у Министарству правде Републике Србије одржан је састанак, на којем је присуствовао и председник општине Горан Зарић.

Састанку су испред Министарства присуствовали шеф Кабинета министра правде Маријана Савић Симић, са помоћницима министра.

Поводом исте правне ствари, састанку је присуствовао и председник општине Љубовија Милан Јовановић са својим сарадником.

Наиме, Законом о уређењу судова, као и Законом о седиштима и подручјима судова и јавних тужилаштава, поред осталих судова у Републици Србији основан је Основни суд у Шапцу, одређено његово седиште и подручје на којем врши надлежност. Законом је предвиђено да се седиште суда налази у Шапцу, као и да у састaв Основног суда улазе и две судске јединице и то Судска јединица у Богатићу и Судска јединица у Коцељеви.

С обзиром да горе наведеним законима није предвиђена Судска јединица у Владимирцима, повод разговора у министарству управо се и односио на другачију реорганизацију судске управе. Ово тим пре, ако се узме у обзир да општина Владимирци има 29 насељених места и више од 18.000 становника. Уз ово треба додати и околност да се сама зграда суда налази у Владимирцима, на адреси у улици Светог Саве 56, у којој су се и спроводиле судске радње.

С обзиром на важност постојања Судске јединице у Владимирцима, односно значај одржавања рочишта и вођења судских поступака, за које је надлежан Основни суд са својим Судским јединицама, то је председник општине на одржаном састанку, представницима министарства предочио са којим се, пре свега проблемима грађани општине Владимирци сусрећу.

На данашњем састанку договорено је да се у наредном периоду предвиде судски дани, који ће се одржавати у просторијама постојеће зграде суда у Владимирцима.

Last modified: 07/04/2021

Comments are closed.