Општина Владимирци - званичан сајт

Општински штаб за ванредне ситуације општине Владимирци донео нове мере

05/04/2021

Дана 05.04.2021. године, Штаб за ванредне ситуације општине Владимирци донео је нову Одлуку. Иста је донета на основу члана 41. став 4. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 87/18), у складу са Уредбом о измени и допуни Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Сл. гласник РС“, бр. 23/21), као и Наредбом Министра здравља о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације, током трајања заразне болести COVID-19 („Сл. гласник РС“, бр. 33 од 4. априла 2021. године).

Одлуком су утврђена ограничења радног времена и просторна ограничења за период од 5. априла 2021. године, па док налаже епидемиолошка ситуација.
Истом је предвиђено да неће радити објекти у којима се обављају услуге у области угоститељства, које обухватају продају хране и пића (ресторани и кафићи), осим оних угоститељских објеката који имају отворени део (башту) за коју имају дозволу, тако што се могу пружати угоститељске услуге само на отвореном делу објекта, с тим да:
1. корисници услуга морају носити заштитне маске све време боравка у објекту,
2. запослени морају носити заштитне маске,
3. између столова мора бити размак најмање два метра, тако што се тај размак рачуна између особа које седе за различитим столовима,
4. за столом не може седети више од пет особа,
5. отворени део објекта мора бити физички одвојен од јавне површине,
6. не може се изводити музички програм,
7. радно време је сваког дана од 06.00 до 22.00 часова.
Такође је предвиђено да могу радити у предвиђеном радном времену: апотеке, трговински објекти, кладионице, играонице, занатске радње и фризерски салони. У овим објектима правна лица или предузетници морају обезбедити да растојање између свих присутних лица буде такво да на сваких 9 метара квадратних може боравити само једно лице.
Одлуком је предвиђено и да иста ступа на снагу даном доношења.

Одлука штаба- Преузми фајл

Last modified: 05/04/2021

Comments are closed.