Општина Владимирци - званичан сајт

Одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације

12/11/2020

Дана 12.11.2020. године са почетком у 09,00 часова одржана је седница Општинског штаба за ванредне ситуације.

Седници je присуствовалa већина чланова штаба, а истом је председавао командант Општинског штаба за ванредне ситуације, председник општине Горан Зарић.

На данашњој седници разматрана је актуелна епидемиолошка ситуација на подручју општине Владимирци, те је закључено да се иста налази под контролом, односно оцењена је као стабилна.

На истој седници штаба, чланови су упознати са обевештењем које је општини Владимирци доставио Завод за јавно здравље Шабац, а које се односи на мере и средства у борби против вириса КОВИД-19.

Закључено је да тренутно нема потребе за увођењем ванредне ситуације, али је наглашено да ће се епидемиолошка ситуација, пратити на дневном нивоу, укључујући и извештаје о броју заражених.

На седници је наложено Општинској управи општине Владимирци да настави са појачаном превентивном контролом спровођења противепидемијских мера, над субјектима који обављају угоститељску и трговинску делатност, преко надлежене инспекцијске службе.

Такође је наложено и Јавном комуналном предузећу „Извор“ Владимирци да спроведе меру дезинфиковања свих главних путних праваца, као и јавних установа, предузећа, као и прилаза истима, а по сопственом оперативном плану.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације, председник општине Горан Зарић, данашњу седницу завршио је апелом који је упутио свим грађанима, привредним и друштвеним субјектима на подручју општине Владимирци да поштују све епидемиолошке мере које су на снази, у које спадају и ношење маски, држање дистанце, дезинфиковање, поштовање дозвољеног броја грађана, као и меру која се односи на поштовање радног времена.

Закључци и препоруке, које се тичу спровођења и примене мера у циљу заштите становништва у борби против опасног вируса Covid-19, ступају на снагу даном доношења.

Last modified: 12/11/2020

Comments are closed.