Општина Владимирци - званичан сајт

Нове мере Општинског штаба за ванредне ситуације општине Владимирци

22/03/2021

Дана 22.03.2021. године, Штаб за ванредне ситуације општине Владимирци донео је нову Одлуку. Иста је донета на основу члана 41. став 4. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 87/18) и у складу са Уредбом о измени и допуни Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Сл. гласник РС“, бр. 25/21).

Одлуком се предвиђа да у периоду од 22.03.2021. године од 06 часова, док налаже епидемиолошка ситуација, на територији општине Владимирци неће радити објекти који обављају делатност :
– Пружање услуга у области угоститељства (ресторани и кафићи), осим шалтерске продаје хране и пића (без уласка корисника у објекат до 21 час).

Следећим ставом исте одлуке, предвиђено је да у наредном периоду, уз поштовање свих епидемиолошких мера, могу да раде следећи објекти:
– Апотеке (укључујући и пољопривредне), бензинске пумпе у области делатности продаје горива, ветеринарске ординације и објекти који врше услугу доставе хране;
– Трговинске и друге радње и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа, продавнице хране за животиње, пијаце;
– Објекти у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места) до 20 часова;
– Објекти који пружају занатске и друге услуге до 20 часова;
– Објекти који приређују класичне игре на срећу (кладионице) само у области основне делатности (без услуге продаје пића) до 20 часова;
– Дечје играонице без организовања прослава до 20 часова.

Одлуком се прецизира и то да у свим наведеним објектима којима је дозвољен рад, правно лице или предузетник мора обезбедити да растојање између свих присутних лица, буде такво да на сваких 9м2 може боравити само једно лице, у шта се подразумева и радник у објекту.

Инспекцијској служби општине Владимирци, одлуком се налаже да у периоду од 22.03.2021. године, док налаже епидемиолошка ситуација, појача контролу рада поменутих објеката.

Завршним одредбама, предвиђено је да Одлука ступа на снагу даном доношења.

ОДЛУКА -Преузми фајл

Last modified: 22/03/2021

Comments are closed.