Општина Владимирци - званичан сајт

Заседао Штаб за ванредне ситуације општине Владимирци

17/11/2020

Дана 17.11.2020. године у сали Црвеног крста у Владимирцима, одржана је нова седница Општинског штаба за ванредне ситуације.

Данашњој седници присуствовала је већина чланова штаба. Седници је присуствовао и начелник Полицијске управе Шабац, Зоран Јевђенић.

Командант Штаба за ванредне ситуације, председник општине Горан Зарић за данашњу седницу предложио је дневни ред, који је једногласно усвојен.

У оквиру прве тачке дневног реда чланови штаба су разматрали актуелну епидемиолошку ситуацију на територији општине Владимирци и закључили да се иста и даље налази под контролом. У вези са напред наведеним, а имајући у виду постојање корона вируса, командант штаба је присутнима најавио нову седницу већ за петак, како би се ситуација у вези са овим озбиљним вирусом што више пратила и у том смислу разматрала.

Након тога, командант је чланове штаба упознао са чланом 9в* Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, којим је предвиђено да се „радно време угоститељских објеката, продавница, трговинских центара и других малопродајних трговинских објеката, позоришта и биоскопа, приређивача посебних и класичних игара на срећу, изузев радног времена апотека, бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива и угоститељских и других објеката који врше доставу хране, ограничава тако да ти објекти неће радити од 21.00 часа до 05.00 часова наредног дана.“

Штаб је Инспекцијског служби наложио да спроведе контролу, ради примене напред наведених мера.

Мере ступају на снагу у уторак, 17. новембра и исте ће важити 15 дана, односно до 01. децембра.

 

Last modified: 17/11/2020

Comments are closed.