Општина Владимирци - званичан сајт

Депонија смећа у Бобовику коначно угашена

29/04/2020

Депонија смећа у Бобовику коначно угашена! Пожар на депонији је пријављен полицији у четвртак 23.04.2020. године нешто после 17 часова и од тог момента па све до данас пожар је непрекидно гашен. Пожар је могао да изазове еколошку катастрофу. Узрок пожара је највероватније неодговорно понашање појединаца.

Oпштина Владимирци и ЈКП “ИЗВОР” Владимирци организовала је гашење пожара. Непрекидно су била укључена два УЛТ-а и ватрогасна јединица општине Владимирци која је са два камиона цистерне непрекидно гасила пожар. Од недеље 26.04.2020. године и војска је била ангажована са тешким УЛТ-ом која је огроман део посла завршила и данас званично око 13 часова пожар је дефинитивно угашен.

Овим путем председник општине Владимирци Милорад Милинковић посебно се захваљује свим припадницима војске Србије у гашењу пожара, ватрогасној јединици Владимирци, Павловић Милораду из Меховина, Бранку Ранковић из Јазовника, велику захвалност дугује потпуковнику Маринковићу комаданту касарне у Шапцу као и пуковнику Драгану Бојић и мајору Милинковић, захваљује се штабу за ванредне ситуације Мачванског управног округа на челу са Владаном Красавац и свим осталим који су учествовали у санирању и уклањању даље еколошке катастрофе.

Општина Владимирци ће учинити све што је у могућности да не додје до сличних ситуација, биће ангажовано стално дежурство које је до сада било укинуто. Очекујемо на лето следеће године укључење у ЕКО-ТАМНАВУ” која ће ову депонију почети да рециклира каже Председник општине Владимирци Милорад Милинковић.

Галерија слика:

Last modified: 29/04/2020

Comments are closed.