Општина Владимирци - званичан сајт

Самураји из Владимираца

13/05/2022

Да спорт није у запећку бриге локалне самоуправе општине Владимирци сведочи трио из аикидо клуба „Бушидо 1“ који броји 70 вредних чланова а све у раму приче колико је битно да се деца баве спортом и уз здраво одрaстање стичу борбени дух за сва животна искушења.

Софија Живановић из Јаловика у клубу тренира од 2013. године под будним оком мајстора  аикидоа 3. дан и џиjу-џице 2. дан Драгана Зарића:
“Овај спорт сам заволела и надам се да ће ми стечено знање помоћи како у спортским дометима тако и у свакодневници, чему нас наш тренер учи. Драго ми је да имамо завидан број девојчица, сада око 20 полазница свих узраста”, вели најбоља такмичарка клуба у 2021. години. Додаје само да јој је жеља да буде и инструктор аикидоа.

Немања Петровић из Каоне такође тренира од 2013. године, ученик је осмог разреда и обележио је 2021. годину као најбољи у мушкој конкуренцији:
“Сложна смо дружина и уз упоран рад помажемо се као спортска породица. Срећан сам што постоји овакав клуб где можемо много научити али и добити прилику да напредујемо”, каже овај интересантан млади спортиста који  у слободно време вози трактор и воли село безмерно по чему се препознаје у клубу. Изнад свега воли воћарство и дичи се својим јагодама и малинама.

Предшколац Милош Зарић иде очевим стопама и напросто је задојен аикидоом. Тренира две године и судећи по строгим критеријумима тренера обећава пуно:
“Уз тату сам заволео аикидо а тренинзи су ми дражи од сваке игре. Велика је радост за мене што сам био најбољи почетник у 2021. години”, скромно говори шарматни дечак и будућа нада клуба комплетирајући ову причу о самурајима из Владимираца.

Last modified: 13/05/2022

Comments are closed.

Општина Владимирци