Општина Владимирци - званичан сајт

Епископ шабачки Јеротеј у храму Светих апостола Петра и Павла у Владимирцима

07/11/2022

Света архијерејска Литургија 6. новембра 2022. године остаће у сећању житеља општине Владимирци. Долазак Eпископа шабачког Јеротеја дао је прилику верницима да се уздигну у вери а у пригодној беседи у храму Светих апостола Петра и Павла Његово Преосвештенство је зборио:
„ Благодарећи Господу који нас је окупио да нам говори о вери и о семену вере које се сеје а сејач је сам Господ. Сам долазак у цркву и свако од верника добија прилику да посеје семе вере до наредне Литургије и тако редом. Не постоји изговор за недолазак на Свету Литургију јер ако се то не чини нечастиви позоба семе вере. Човек је слика Господа по природи Свевишњег са привилегијом и да сам сеје веру и да на тај начин добијамо плодове на многаја љета”.

„ Долазак Епископа Јеротеја је благослов за нашу општину, а беседа тим већа да одагна сумње и учврсти нас у вери. Сам дочек Преосвећеног Епископа испред храма Светих апостола Петра и Павла и учешће у Литургији те испраћај Његовог Преосвештенства узносе нас у вери”, говорио је задовољно први човек општине Горан Зарић.

Last modified: 07/11/2022

Comments are closed.

Општина Владимирци