Општина Владимирци - званичан сајт

Бака Милка од Глине до Јаловика

08/09/2021

Миран живот у селу Балинац за виталну баку ведра духа Милку Чучковић 1995. године преточио се у болан растанак са завичајем преко Београда и Владимираца да уточиште нађе у Јаловику. Ту почиње суживот са селом које је усвојила као да од рођења живи у њему. Супруг Јово је преминуо 2007. године а бака ведрог духа пронашла мир у кући коју је добила од комесеријата за избегла и расељена лица. Потписани уговор 15. априла текуће године био је само тачка у причи која је трајала од погрома до мирног окружења питоме Посавотамнаве:

– Хвала Општини Владимирци и дивним суседима из Јаловика који су показали да имају широку душу као и ова дивна побрђа. Од самог доласка и велике помоћи да дођем до свог дома иако у већ позним годинама уживам са својим комшијама. Ћерке Јованка и Нада као и унуке Гордана и Бојана редовно ме обилазе. Тешко бих речима могла изрећи захвалност за овај лепи дом који из дан у дан поприма топлину коју сам у бегу оставила у околини Глине, говори старица ведра духа до у танчине се присећајући свега што је доживела већ далеке 1995. године.

Али и сваке, како каже, доброте и помоћи када јој је било најтеже. Увек су јој се нашли при руци сви редом од најмлађих до њених вршњака. Већ добрано у деветој деценији живота радује се сваком новом дану и по ко зна који пут говори о немерљивој захвалности Владимирцима и Јаловику на топлини и лепој речи на сваком кораку .

За крај на растанку из њене нове куће само је уз осмех рекла да је она бака Милка из Јаловика.

Last modified: 08/09/2021

Comments are closed.

Општина Владимирци