Општина Владимирци - званичан сајт

“Велики лов на биљку” у Каони (ФОТО)

22/06/2018

У част двестогодишњице рођења Чарлса Дарвина, Краљевски ботанички врт „Кју“ је покренуо пројекат „Велики лов на биљке“. Циљ пројекта је да подстакне децу да истражују свет природе око себе и да се придруже великој мрежи школа у досад највећем школском научном пројекту. Пројекат је усредсређен на биолошку разноврсност са посебним нагласком на биљкама.


Међународни програм Еко школе у Србији су прихватиле овај пројекат од 2017. године. Предшколска установа „Сунцокрети“ Владимирци је са радошћу ушла у овај пројекат као једна од првих установа, које имају статус Еко школе.


Већ другу годину предшколци, Дарвинови трагачи, кроз истраживачке активности упознају се са важношћу биолошке разноврсности, уочавају разноврсност биљног и животињског света у својој непосредној околини, промене у природи и буде еколошку освешћеност, схватање важности очувања своје околине и природних ресурса.


Након успешно обављених активности, које су задатак овог пројекта, предшколска установа „Сунцокрети“ већ другу годину прави „Велики лов на биљке“ у предивном окружењу манастира Каона. У њој учествују сва деца и васпитачи који су део пројекта групе из Владимираца, Јаловика, Дебрца, Прова, Пејиновића.


Ове године вртић „Сунцокрети“ је овај „Велики лов на биљке“ организовао као још већи, јер су се срдачном позиву на дружење одазвале предшколске установе из КоцеЉеве, Малог Зворника, Ирига и Љига, тако да је укупно учествовало укупно сточетрдесеторо деце. Наравно ту си биле и представнице Амбасадора одрживог развоја

Дружење је организовано на дан почетка лета, са дочеком учесника у дворишту вртића у Владимирцима.

Затим су сви учесници дошли до прелепог манастира Каона у чијој околини су трагали за задатим биЉкама и дружили се. Задаци су успешно обавЉени а деца су остатак времена провела у игри и дружењу.

Last modified: 05/07/2018

Comments are closed.

%d bloggers like this: