Општина Владимирци - званичан сајт

Интервју председника општине Владимирци

21/08/2017

У општини Владимирци је у протеклом периоду урађено доста, отворена је нова школа у селу Бељин, обновљени су Дом културе и биоскопска сала у Владимирцима, отворена је фабрика за рециклажу пластичног отпада, отворена је експозитура Поштанске штедионице, Електродистрибуција је у сарадњи са општином Владимирци, у селу Месарци поставила и пустила у погон нову трафо-станицу, а у селу Бељин су у току радови на постављању две трафостанице, ради побољшања електричне мреже.

Ипак, све ово је само део активности у протеклих годину и по дана. О даљим плановима у општини и о проблемима са којима се сусрећу челници Владимираца, разговарали смо са председником општине Милорадом Милинковићем.

Иза вас је доста успешног посла, шта је остало као највећи проблем са којим се суочава општина Владирмици? 

Као горући проблем у овако врелим данима јавља се проблем водоснабдевања на територији општине Владимирци. Општина ради на решавању овог проблема, и сада је у току израда пројектне документације. Наиме, потребно је на самом изворишту изградити два резервоара по 500 кубних метара, затим посебно на одређеним висинским котама у селима Крнуле и Јазовник изградити мањи резервоар простора око 250 кубних метара. Овим пројектом је предвиђено да се од села Скупљена уради крак према селу Звезду и Прову чиме би скоро целокупна површина свих месних заједница биле покривене системом водовода из села Ридјака и Сувог Села.

Који су планови за будућност? 

У току је реализација постављања трафо-станице за ученички дом у Владимирцима, чиме би се до краја године комплетан дом ставио у функцију и запослио око четрдесет радника. Наши планови за будућност су привођење индустријске зоне намени. Планирамо да у оквиру својих буџетских средстава и уз помоћ државе, радимо на инфраструктури, асфалтирању путева, побољшању струје и побољшању водоснабдевања. Пошто имамо пројекат „Хидрогеолошких истраживања“, на подручју општине Владимирци, да урадимо бушотину од 800 метара, и добијемо топлу воду као у селу Дебрц од 56 степени, самоизлив на површини земље. Сви добијени резултати испитивања указују да се може изгардити бања за реуматолошке болести, чија је вода алкална са ПХ вредности 7,4%. Изградњом бање створили би се услови за ново запошљавње радника и убрзали би развој општине Владимирци. 

Група одборника СО Владимирци написала је писмо читалаца једном медију, у којем се општинска власт оптужује да „прикрива криминал“. 

Злонамерна писања „Групе одборника“ су покушај да опструишу власт, и она су бесмислена, тендециозна и безобразна. Наравно да нема никаквог криминала, већ напротив, ова власт ради на разоткривању свих криминалних радњи предходног општинског руководства, а нарочито у периоду од 2011. до 2013. године. Баш у време изградње базена у Владимирцима. Ангажовали смо ревизорску кућу, која је урадила ревизију изграђеног базена, пронашла одређене незаконите радње на основу чега смо поднели кривичне пријаве против појединаца и очекујемо реакцију тужилаштва. Прозвана господа пожурила су да преко медија ублаже, спрече и зауставе поступак који је у току. 

Знате ли о којим одборницима је реч и зашто се они нису потписали испод тих оптужби? 

Под „Групом одборника“ се нико није потписао, јер знају да ће за клевете и лажи бити тужени.

Шта се дешава са полицијском станицом у Владимирцима која је изгорела зимус у пожару? Има ли неког трајног решења за њу?

Питање полицијске станице у Владимирцима решићемо тако што се зграда враћа Основној сколи „Жика Поповић“. Приликом задњих разговора са министром просвете науке и технолошког развоја Младеном Шарчевићем, да се уради пренамена власништва над зградом и земљом и да се пренесе на предшколску установу, у том случају би Министарство просвете финансирало комплетну реконструкцију. 

Које активности бисте истакли, а које је имала општина Владимирци у протеклом периоду?

 Током 2016. године општина и локална самоуправа урадили су много. Отворена је нова школа у селу Бељин, где је општина потпомогла да се радови заврше. Општину Владимирци је посетио и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевиц. Разлог посете био је унапређење школства у општини Владимирци. Такође, имали смо посету државног секретара за спорт и омладину Предрага Перуничића. Захваљујуци фондацији Новака Ђоковића отворена још једна Школица живота у селу Јаловик. Вредност донације је 8 милиона динара. Општина се константно бави хуманитарним радом и помаже угроженим суграђанима. Од Телекома Србија општина је добила донацију у виду рачунара. Један део те донације општина је дала угроженим породицама у селима Белотић и Прово. Локална самоуправа уређује целу варошицу Владимирци са новим засадима дрвећа и новим тротоарима. Општина Владимирци је имала част да угости госте из Београда поводом одржавања 12. седнице одбора за привреду, шумарство и водопривреду. На радост суграђана општине Владимирци Амадеус бенд је одржао хуманитарни концерт на локацији базени Владимирци. Приликом овог догађаја ђацима првацима наше општине уручени су ранчеви са прибором за срећан почетак школске године. Током 2016. године извршени су многобројни радови на сеоским путевима у општини. Радови су обухватили равнање путева, насипање каменом, копање канала као и асвалтирање једне деонице пута у селу Јаловик и Скупљен. Ови радови настављени су и у 2017. години тако да су сви сеоски путеви санирани. Све ово је само почетак, настављамо даље.

Last modified: 21/08/2017

One Response to " Интервју председника општине Владимирци "

  1. Cakani says:

    Ako moze jedno pitanje? Zasto se vlasti u opstini Vladimirce oglusavaju na smenu starog predsednika opstine i imenovanje novog predsednika opstine. Sto je protivu zakonito ako je novi izabran vecinom glasova preostalih odbornika koji su ostali na sednici kako bi radili ono zasta su placeni i izabrali novog predsednika opstine. Cak je i gospodja Premijer Ana Brnabic potvrdila mandat novo izabranom predsedniku opstine. Dokle ce pojedinci da se smatraju iznad zakona i jacim od drzave? Hvala ako ikada se postavi ovo pitanje. Mada nisu oni jedini ima ih jos po Srbiji lokalni serifi policiju izbacuju kao da su im oni sluge, a ne da rade ljudi svoj posao!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: